KOMEN UNTUK ISLAM

28 RABI’- UL- AWWAL 1443 ~ KHAMIS ~ 4 NOVEMBER 2021

Penjagaan dan kawalan yang serapi mungkin “dengan izin ALLAH ” kepada al-ISLAM mesti diUTAMAkan dalam semua keadaan dengan undang-undang yang ketat “syadid”.

Semua pihak MUSLIMIN dan MUKMININ … MUSLIMAT dan MUKMINAT mesti memahami PERINTAH Yang Maha Kuasa ILAHI ini.

ALLAH SWT Yang Maha Menjaga الحافظ Yang Maha Mengawal segalanya, apatah agama suci NYA al-ISLAM. Namun dianugerahi tanggungjawab menjaga kepada hamba berIMAN.

Menjagalah sihamba dengan tetap ISTIQAMAH berIMAN dan memPERJUANGkan al-ISLAM supaya dapat memerintah kerana bagi kita MUKMININ, al-ISLAM dan ad-DAULAH ( negara ) tidak boleh dipisahkan.

Tugas kita bukan hanya diperintah WAJIB beriman, menganut al-ISLAM malah WAJIB menjaga al-ISLAM dalam atau pada diri kita sendiri dan dalam negara kita khususnya.

Semua pihak mesti FAHAM bahawa musuh ISLAM sentiasa bekerja untuk menghalang kebangkitan ISLAM dan ISLAM ditegakkan. ISLAM mesti dipisah dan dijauhi dengan individu MUSLIM.

RBS 9.4 jam 2:28 pagi. 4/11/2021. Kerana perut berkeroncong, kunyah sebiji khurma lalu injet insulin 24 unit. Tengok FBS esok pagi …. berapa meter ?

Adalah suatu yang mendukacitakan. Suatu yang amat terlarang dan terkutuk bila mana seorang beragama ISLAM telah meninggalkan ISLAM dan memasuki mana-mana agama selain al-ISLAM.

Di Indonesia, seorang anak perempuan kepada mantan Presiden Pertama Indonesia yang sebelumnya beragama al-ISLAM telah meninggalkan agama al-ISLAM memasuki Buddha. Dalam istilah ilmu ISLAM , telah murtad. نعوذ بالله من ذلك

Murtad, berdosa besar dan HARAM hukumnya. Hukumannya “bunuh”, “potong kepala”, pancung kepala simurtad.

Semuga ALLAH SWT meRAHMATi memBERKATI usia hidup kita dengan IMAN dan TAQWA. Mati dalam IMAN dan TAQWA dalam HUSN-ul-KHATIMAH dalam لا اله الا الله.

FBS 5.8 pada jam 6:44 pagi, 4/11/2021.

Anaknda AF Solehan mula baca al-Qur’an pagi ini dengan semangat spec barunya.

ATAS ~ RBS 12.4 ~ Jam 10:35 ~ Selepas 2 jam breakfast khurma 4 biji, roti 4 keping dan. biskut 2 keping.

RBS 11.3 jam 1:39 petang ~ 4/11/21.

RBS 10.5 jam 7:12 malam sebelum makan malam

ATAS : RBS 9.6 jam 8:52 malam. Selepas sejam lebih makan malam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *