MESRAI JUMAAT

HARI Jumaat, hari yang diagungkan oleh الخالق Yang Maha Pencipta kita dan keseluruhan makhluq dunia dan akhirat. الله اكبر ولله الحمد

الخالق…Yang Maha Pencipta, ALLAH SWT adalah TUHAN Yang Maha Kuasa Yang Maha Sempurna.

Hari ini kita dituntut memperbanyakkan bacaan selawat kepada junjungan RasuluLLAH SAW. Susunlah jadual untuk mengingati RasuluLLAH SAW yang serentak mengingati ALLAH SWT. ان شاءالله

Dibawah ialah ayat perintah berselawat….

Gambar atas adalah gambar malam tadi.

Setiap hari, setiap waktu solat. Tempatkan kenderaan disini. Menghadap ke tanah perkuburan. Kemudian naik masjid.

Gambar atas, ketika bulan mengambang jam 8 malam

Gambar bawah, jam 6:45 pagi selepas solat subuh.

Bererti setiap kali memandang kehadapan. Disitu ada “tempat perhentian” atau persinggahan sementara. Berapa lama berada disitu ? Tunggu masa ketentuan ILAHI, kiamat. Semuga dirahmati ALLAH SWT.

RBS 9.3 pada jam 8:35 malam. Jam 6 tadi cucuk insulin 12 unit dan makan nasi goreng secawan lebih. Kesannya RBS 9.3. Biasanya pada jam 10 malam perut bermain keroncong !!

Semuga ALLAH SWT meRAHMATI…. menganugerahi seterusnya angka kes berkurangan. Semuga hari ini jadi permulaan turun kurang dari 1000 ( 910 ) kes di Kelantan.

Di Pahang. Berbeza dengan negeri lain. Di Kelantan hari Jumaat ini adalah minggu kedua membenarkan jam

aah solat seramai 40 orang. Yang sudah 2 dos vaksin dan matang !!

Kepada ALLAH SWT kita sama berserah dan berkeyakinan.

___________________

الحمدلله ALLAH SWT meRAHMATi Membantu Menganugerahi dan semuga NemBERKATI. Saya dengan izin NYA telah menyiapkan MASJID UTHMANI.

Sebuah masjid i’tikaf dan dibina sebagai FASA PERTAMA dalam urusan pembangunan keAGAMAan yang saya dan keluarga rancangkan.

Akan menyusul seterusnya FASA KEDUA ialah pembinaan MADRASAH TAHFIZ QURAN UTHMANI.

Saya mengharapkan saudara ku yang melayari laman web ini, antara ketikanya tolong doakan agar ALLAH SWT meRAHMATI, membantu memudahkan usaha ini. Doa adalah senjata utama MUKMIN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *