TerKEJUT TAKUT

Pada hakikatnya, setiap hari keadaan kita berubah. Kita sentiasa berada dalam perubahan. Bila sebut “kita”, kepercayaan kita bahasa manusia mempunyai 2 unsur iaitu zahir dan batin. Sedarkah akan perubahan kita sendiri ?


[ Bacaan ( ECG ) yang di buat di Klinik Ziad, Melor ]

Suatu malam jam 11 malam. Terasa sakit di dada kiri di tempat jantung. Dalam keadaan bernafas terasa sakit saya terus tidur. Jam 2 pagi, tersedar kerana perlu buang air kecil. Terasa lagi sakit dada. Terasa juga berpeluh, peluh sejuk disekitar tengkuk.

Takut dan bimbang, “eh ada masalah jantung ke aku ni ?”. Esoknya pagi2 lagi jumpa Doktor Ziad di Pekan Melor. Saya bercerita terperinci seperti yang saya cerita ringkas di perenggan atas.
Lega pula bila Doktor Ziad tanya, “boleh tidur ke lepas sakit jam 11 tu ? “boleh, tak apa tak ada masalah”. Doktor Ziad senyum. Saya pun senyum lega.

Di Klinik Ziad Melor, itulah keputusan ECG saya pagi itu. “Al-HamduliLLAH”

[ Gambar MASJID UTHMANI di lihat dari arah Sekolah Menengah Agama Darul Ulum Al-Muhammadiah Kolam ]

WaLLAHu a’lam.
Sekian, Terima kasih.

Dari ;
Saudara anda di jalan ALLAH

Fikri Masjid Uthmani.
Kampung Kolam, 16400 Melor, Kota Bharu, Kelantan.
Hp : 013-99 764 99

Nombor akaun di RHB atas nama MASJID UTHMANI. Saya selaku Pengerusi MASJID UTHMANI memohon kepercayaan untuk mengajak muslimin muslimat mengINFAQ untuk MASJID UTHMANI. Beberapa bahagian masjid sedang dalam perancangan dan dana sedang di kumpulkan. Yang pasti keluar RM bulanan wajib kepada TNB.

Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *